salamina

Σαλαμίνα

Σαλαμίνα

Η Σαλαμίνα είναι το πιο μεγάλο νησί του Αργοσαρωνικού και βρίσκεται σε πολλή κοντινή απόσταση από την Αθήνα. Είναι ένας εκπληκτικός προορισμός για ένα ξέγνοιαστο σαββατοκύριακο, μια εκδρομή αλλά και για τις καλοκαιρινές διακοπές σας.

 

Ταξίδια, εκδρομές και διακοπές στη Σαλαμίνα

Η Σαλαμίνα είναι το μεγαλύτερο νησί του Σαρωνικού Κόλπου και το πλησιέστερο στις ακτές της Αττικής. Το νησί Σαλαμίνα αποτελεί δημοφιλή προορισμό για εκδρομές, ταξίδια αναψυχής αλλά και καλοκαιρινές διακοπές.

Η Σαλαμίνα βρίσκεται στο Βόρειο τμήμα του Σαρωνικού και χωρίζεται από τις ακτές της Αττικής με το Στενό της Πάχης στα βορειοδυτικά και το στενό του Πειραιά στα ανατολικά. Οι δύο αυτοί δίαυλοι οριοθετούν τον κόλπο της Ελευσίνας που εκτείνεται βόρεια της Σαλαμίνας.

Στο Στενό της Πάχης το ελάχιστο πλάτος του διαύλου είναι 500 μέτρα, ενώ στο Στενό του Περάματος είναι 1200 μέτρα. Το μήκος των ακτών είναι 100 χιλιόμετρα ενώ η έκταση του νησιού φτάνει τα 93,5 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Η υψηλότερη κορυφή στη Σαλαμίνα είναι το Μαυροβούνι και φτάνει τα 365 μέτρα.

Στη Σαλαμίνα η πρωτεύουσα είναι η ομώνυμη πόλη. Η Σαλαμίνα είναι η πατρίδα του ομηρικού βασιλιά Αίαντα του Τελαμώνιου, του τραγικού ποιητή Ευριπίδη, του αοιδού του δημοτικού τραγουδιού Γιώργου Παπασιδέρη, του μεγάλου ζωγράφου Πολυχρόνη Λεμπέση, που σπούδασε στη περίφημη Σχολή του Μονάχου, του θεατρικού συγγραφέα Δημήτρη Μπόγρη της τραγουδίστριας Βούλας Πάλλα και πολλών άλλων διασημοτήτων.

Η Σαλαμίνα είναι ιδανική για ταξίδια και εκδρομές που οργανώνονται απο την Αθήνα λόγω της κοντινής απόστασης και της καλής συγκοινωνίας στο νησί. Η συγκοινωνία στη Σαλαμίνα είναι πολύ καλή και εξυπηρετεί με μεγάλη συχνότητα.

Ανά δεκαπέντε λεπτά φεύγει πλοιάριο (Βενζινάκι) ή φεριμπότ από το Πέραμα για Παλούκια και αντίστροφα. Επίσης υπάρχει και η γραμμή Παλούκια – Πειραιάς που διαρκεί σαράντα λεπτά. Η γραμμή Φεριμπότ δεν διακόπτεται την νύχτα.

Γραμμή Φεριμπότ υπάρχει ακόμα από τη φανερωμένη στη νέα Πέραμο ανά μισή ώρα και η διάρκεια της διαδρομής είναι τρία λεπτά. Η συγκοινωνία στο νησί γίνετε με λεωφορεία ΚΤΕΛ για κάθε οικισμό καθώς και από άφθονα ταξί που εξυπηρετούν όλες τις ώρες.

 

Παραλίες Σαλαμίνα

Οι Σαλαμίνα διαθέτει πολλές παραλίες για να απολαύσετε το μπάνιο, την ηλιοθεραπεία και τα θαλάσσια σπορ και δραστηριότητες στις καλοκαιρινές σας διακοπές. Υπάρχουν κοσμικές και οργανωμένες παραλίες όπως είναι οι παραλίες Σελήνια,  Αιάντειο και Κακή Βίγλα αλλά και πιο ήσυχες παραλίες όπως οι παραλίες Μπατσί, Κανάκια και ακτή Καραϊσκάκη.

 

Σαλαμίνα – Αξιοθέατα

Η Σαλαμίνα είναι νησί με πολλά αξιοθέατα ιστορικής και θρησκευτικής σημασία όπως είναι το λαογραφικό μουσείο, το μοναστήρι της Παναγίας Φανερωμένης, ο Τάφος Καραϊσκάκη, οι Ανεμόμυλοι, το σπίτι του Άγγελου Σικελιανού, το Ευριπίδειο θέατρο και πολλά άλλα.

 

Σαλαμίνα – Ιστορία

Η ιστορία στη Σαλαμίνα είναι μεγάλη και ξεκινάει από τα αρχαία χρόνια. Η Σαλαμίνα έγινε διεθνώς γνωστή από την ομώνυμη Ναυμαχία που συνέβη το 480 π.χ., τη ναυμαχία της Σαλαμίνας, που έδωσαν οι αρχαίοι Έλληνες σταματώντας την Περσική Αυτοκρατορία να εισχωρήσει στην Ευρώπη.

 

Σαλαμίνα – Διασκέδαση

Στη Σαλαμίνα η διασκέδαση είναι έντονη και οι επιλογές είναι πολλές. Στο νησί υπάρχουν πολλά κλαπμ, μπαράκια και καφετέριες. Τα μαγαζιά για τη διασκέδαση είναι πολλά γιατί στο νησί υπάρχουν και πολλοί μόνιμοι κάτοικοι εκτός από τους τουρίστες και τους επισκέπτες.

 

Σαλαμίνα – Δραστηριότητες

Στο νησί Σαλαμίνα υπάρχουν πολλές δραστηριότητες που μπορεί να αναπτύξει ο επισκέπτης στις διακοπές του στο νησί. Οι δραστηριότητες περιλαμβάνουν περίπατο σε όμορφα δάση, θαλάσσια σπορ, καταδύσεις και πολλά αλλά.

Είναι πολλές οι δραστηριότητες που μπορεί να έχουν οι επισκέπτες στο νησί Σαλαμίνα. Στη Σαλαμίνα υπάρχουν δύο όμορφα πευκόφυτα δάση. Το ένα είναι το δάσος της φανερωμένης που βρίσκεται στη βορειοδυτική πλευρά του νησιού και ενδείκνυται για περπάτημα και κάμπινγκ και το άλλο το δάσος των Κανακιών που βρίσκεται στη νότια  πλευρά του νησιού και είναι ο μεγαλύτερος πνεύμονας πρασίνου της δυτικής αττικής. Το δάσος αυτό προσφέρεται για κάμπινγκ και υπάρχουν διαδρομές για ποδήλατα βουνού όπου διεξάγονται και αγώνες από το γυμναστικό ναυτικό όμιλο «Σαλαμίνα».

Επίσης το καλοκαίρι οι επισκέπτες στη Σαλαμίνα μπορούν να απολαύσουν τη θάλασσα και τις διακοπές τους στο νησί, κάνοντας πολλά θαλάσσια σπόρ. Επίσης οι δραστηριότητες που μπορεί να αναπτύξει κανείς στη Σαλαμίνα περιλαμβάνουν το ψάρεμα αλλά και την κατάδυση στα καθαρά νερά και το βυθό της θάλασσα που περιβάλλει το νησί.

Το νησί Σαλαμίνα αποτελεί ένα πολύ καλό προορισμό για καλοκαιρινές διακοπές με πολλές ωραίες παραλίες για μπάνιο, πολλές δραστηριότητες αλλά και επιλογές βραδινής διασκέδασης.

Η Σαλαμίνα έχει έντονη ζωή και τουρισμό όλο το χρόνο εφόσον έχει αρκετούς μόνιμους κατοίκους και βρίσκεται πολύ κοντά στην πρωτεύουσα της Ελλάδας, την Αθήνα, από όπου οργανώνονται πολλά ταξίδια και εκδρομές.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *